Welkom!

 

Je bent op de site van Huis van Burgerkracht.
Onderdak voor mensen in de samenleving die zich – al dan niet groepsgewijs – in (willen) zetten voor hun leefomgeving, in hun dorp, wijk of stad. Voor mensen die een initiatief willen starten, bestuurswerk verrichten of lokaal willen ondernemen. Voor vrijwilligers, betrokken ambtenaren, professionals of politici.

Wat maakt ons bijzonder?

  • We werken pragmatisch en zonder opsmuk; we zijn benaderbaar én toegankelijk voor ‘boeren, burgers en bestuurders’.
  • We zijn als trainers een team van toegewijde, gedreven, ervaren en marktgerichte professionals.
  • We hebben een groot netwerk bij lokale belangenorganisaties en gemeenten binnen en buiten de provincie Overijssel (en werken inmiddels al in het hele land).
  • We draaien op eigen kracht: zonder subsidies. Iedere klant krijgt van ons een eerlijke offerte, gebaseerd op maatwerk.
  • We onderhouden een nauwe band met onze ‘moederorganisatie’ Stimuland, die ons onderdak biedt en faciliteert in ons werk.

Onze uitvalsbasis is de voormalige Pastorie in Vilsteren, een prachtige locatie voor ontmoeting en inspiratie. Maar natuurlijk zijn we vooral te vinden op de plekken waar het allemaal gebeurt: in dorps- en gemeentehuizen, op locaties waar mensen samenkomen om de goede dingen te zoeken en te doen voor hun leefgemeenschap.