De vrijwillige bestuurder; even onmisbaar als de brandweerman

Spreekt deze titel je aan? Het is de titel van een uniek project, mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Er is nog plek is voor 3 personen uit Overijssel. We nodigen je van harte uit om je aan te melden.

Gezien het belang van hun taak, genieten brandweermensen privileges: ze worden- terecht- vrijgesteld van werk en volgen opleidingen om hun taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Werknemers die zich inzetten als vrijwillig bestuurder doen deze werkzaamheden naast hun reguliere baan. Je zou voorzichtig kunnen stellen dat ook hun werkzaamheden bijdragen aan het algemeen belang dienen. Ze maken bijvoorbeeld kulturhusen, plaatselijke belangen en sport mogelijk. Voor hen zijn weinig opleidingsmogelijkheden en ze gebruiken verlof- of avonduren voor dit werk. Ze leren door te doen en in een nieuw team. Ik denk dat vrijwillige bestuurders tijdens dit werk ervaring op doen die ze daarna ook gebruiken als werknemer. Ik heb mijn huidige werkzaamheden voor een deel te danken aan vrijwillig bestuurswerk.

De veronderstelling dat het voordelen heeft voor werkgevers als hun werknemers vrijwillig bestuurder zijn heeft geleid tot het project ‘Vrijwillige bestuurders; even onmisbaar als de brandweer’. In dit korte project, gaan we met vrijwillige bestuurders en hun werkgevers op zoek naar het verband tussen de competenties van vrijwillig bestuurswerk en die in de functies van werknemers. Stel dat we ontdekken dat het werkt, dat is het misschien aanleiding om deze werknemers te faciliteren door hen tijd en financiële ruimte te geven, ook voor scholing. Een investering die zich later terugbetaalt.

Ben je geïnteresseerd? Woon je in Overijssel? Combineer je vrijwilligerswerk met een baan? Meld je snel aan, het kost je écht weinig tijd. Ik ben bereikbaar via info@annemarieadvies.nl en 06-835 23 889.